O nama - Informacije o kompaniji, kontakt podaci
Proizvodi - Asortiman čajeva Small Tree
O čaju - Istorijat, činjenice, zanimljivosti
Pribor - šoljice, čajnici, kutije, filteri
Pomoć - kada piti čaj, kako izabrati vrstu
Kontakt - lokacija, prodajni objekti

Pu Erh čaj

Istorija Pu Erh čaja je fascinantna. Pu Erh je jedna od najstarijih vrsta  čaja u Kini sa istorijom starom preko 1700 godina. U toku svoje istorije , Pu Erh je korišćen kao sredstvo plaćanja, i ponudjen kao priznanje za cara Kine i do današnjeg dana je sačuvao svoju vrednost. Zbog svog jedinstvenog ukusa i arome smatra se kraljem čajeva. Ime je dobio po gradu Pu Erhu na jugo- zapadu Kine. Proizvodnja ovog čaja nastavljena je u provincijama južno od Yunnan provincije, najpoznatije su Xishuangbann, Lincang.... Plantaže ovog čaja se nalaze na  visini od 2000 m., gde je vazduh, hladan i bridak, a zemljište izuzetno plodno.

Postoje dve vrste Pu Erh čaja: zeleni Pu Erh “polu zeleni čaj“ i crni Pu Erh, tačnije „tamno zeleni čaj“ . Kao i crni čaj , Pu Erh je takodje fermentisan. Za razliku od zelenog i crnog čaja , listovi koji se koriste za dobijanje Pu Erha su dugački i široki.
Slično dobrom vinu, i ovaj čaj  svojim stajanjem postaje sve kvalitetniji i bogatiji ukusom, u prodaji se može nači  čaj star i do 40 godina, naravno cena za ovako izuzetan i redak čaj je visoka.
Sa svojim umerenim zemljanim ukusom može biti dobar izbor za sve ljubitelje kafe, iz razloga što sadrži manje kofeina, a odičan je u kombinaciji sa mlekom. Pripremljena infuzija ima tamno crvenu boju. Smatra se odličnim izborom nakon bogatih i teških obroka.Njegova redovna konzumacija može pomoći tokom varenja , bržeg sagorevanja masti, umiriti neprijatan osećaj u stomaku, utoliti žedj, i „otrezniti“ nakon burne večeri.

^^ Nazad na vrh strane ^^