O nama - Informacije o kompaniji, kontakt podaci
Proizvodi - Asortiman čajeva Small Tree
O čaju - Istorijat, činjenice, zanimljivosti
Pribor - šoljice, čajnici, kutije, filteri
Pomoć - kada piti čaj, kako izabrati vrstu
Kontakt - lokacija, prodajni objekti

ZELENI ČAJ

Zeleni čaj je najpopularnije piće u Istočnoj Aziji. U poslednjih nekoliko godina, ovaj zeleni napitak postaje sve popularniji širom Sveta. Bilo crni ili zeleni, bitno je znati da oba potiču od iste biljke, a razlika leži u samom procesu proizvodnje. Za zeleni čaj je karakterističan blag, diskretan ukus koji potiče od sveže ubranih listova, naparenih odmah nakon branja, čime se zatvaraju ćelije i sav sok i eterična ulja se zadržavaju unutra.

1.

Big Dragon Pearls

"Zmajeve suze" je egzotičan kineski čaj ručno pravljeni od vršnih pupoljaka i poslednja dva lista. Ove velike perle daju čaj  laganog, slatkog i osvežavajućeg ukusa. Može se prelivati tri puta.
Zemlja porekla Kina.
* : T 70-80°C :  3-4min

2.

Sencha China

Sencha je sve zastupljeniji čaj na plantažama u Kini. Delikatnog ukusa, med žute boje. Preporuka za sve one koji tek počinju da upoznaju blagodeti zelenog čaja. Može se prelivati dva puta.
Zemlja porekla Kina.
* : T 70-80°C :  2-3min

3.

Gunpowder-Temple of Heaven

Čaj vrhunskog kvaliteta, urolan u male perlice koje podsećaju na “barut“u suvom stanju. Kada se doda voda, list se brzo otvara i dobija se napitak blede boje, blago gorko , osvežavajućeg ukusa. Može se prelivati tri puta.
Zemlja porekla Kina.
* : T 70-80°C :  2-3min

4.

Ceylon Green

Opis: Ovaj zeleni čaj vodi poreklo sa Ceylona, i spada u redje čajeve iz Kandy regije. Ovaj čaj se proizvodi kineskim metodama proizvodnje, a kao rezultat imamo čaj cvetno, mednog ukusa, sa blagim nagoveštajem voćne note. Preporuka za sve koji izbegavaju zeleni čaj zbog njegove oporosti.
* : T 70°C :  2min

5.

Phoenix Eyes

U maglovitim planinama Fujian provencije ovaj čaj se ručno bere i uvija u biser. Ova infuzija ima svežu aromu i ukus slatkog kestena. Oči Feniksa je jedan od najkvalitetnijih kineskih čajeva. Može se prelivati tri puta.
Zemlja porekla Kina.
* : T 70-80°C :  2-3min

6.

Yunnan Green

Tradicija gajenja čaja u ovoj provinciji je stara preko 1700 godina. Infuzija je prijatnog mirisa i vrlo prijatnog  ukusa. Može se prelivati tri puta.
Zemlja porekla Kina.
* T 70-80°C :  2-3min

7.

Bancha Arashiyama (Olujna Planina)

Ovaj čaj se bere u jesen. Preporučuje se kao popodnevni čaj sa nižm sadržajem kofeina od ostalih, pa se s toga savetuje starijim osobama. U ustima ostavlja blago gorku aromu. Može se prelivati do tri puta.
Zemlja porekla Japan.
* T 80°C :  1-2min

8.

Genmaicha Musashi

Ovaj čaj predstavlja mešavini Senche i prženog pirinča, čemu i duguje svoju primamljivu, slatkastu aromu koja pomalo podseća na lešnik. Dobijena infuzija je zlatno zelene boje. Čaj je ime dobio po najpoznatijem Japanskom samuraju. Može se prelivati do dva puta.
Zemlja porekla Japan.
*  T 80°C :  2min

9.

Sencha Satsuma

Ovo je klasičan Japanski Sencha čaj, svetlozelenih prolećnih listova. Infuzija je bogata, jasna  i ostavlja blag ukus u ustima. Čaj je svetlo zelene boje. Može se prelivati dva do tri puta.
Zemlja porekla Japan.
*  T 70°C :  2min

^^ Nazad na vrh strane ^^