O nama - Informacije o kompaniji, kontakt podaci
Proizvodi - Asortiman čajeva Small Tree
O čaju - Istorijat, činjenice, zanimljivosti
Pribor - šoljice, čajnici, kutije, filteri
Pomoć - kada piti čaj, kako izabrati vrstu
Kontakt - lokacija, prodajni objekti

Čajevi iz Srbije

Kao novitet u Small Tree ponudi su biljni čajevi iz Srbije:

1.

Kamilica

Pomaže kod nadutosti, kod proliva i osipa na koži, zatim kod oboljenja želuca, kao i kod nesanice,kod groznice, zubobolje i bolnih rana. Korisna je u lecenju bubrega, jetre i žuci. Izaziva znojenje, deluje smirujuće, deluje dezinfekciono i sprečava upale svih vrsta, posebno upale sluzokože. Spolja se upotrebljava za obloge i ispiranje kod zapaljenja očiju,upale vežnjače, kod osipa koji vlaže i svrbe. Koristi se za ispiranje usne šupljine i za ispiranje rana. Dobra je za pranje kose,olakšava pražnjenje creva i na taj način indirektno leči hemoroide,. Inhalacija pare kamilice doprinosi brzom poboljšanju kada je reč o kijavici i upali sinusa. Ima ublažavaujuće dejstvo na groznicu i snižava temperaturu. Koristi se u lecenju razdražljivosti, preosetljivosti kod neuralgije, reumatizma, krstobolje, unutarnjeg nemira, nesanice, duševne klonulosti, premorenosti i sl.

Zemlja porekla Srbija

 *  T 100°C   5-10min

2.

Nana

Nana se koristi za umirenje živaca, nervnu rastrojenost, glavobolju, zujanje u ušima, groznicu, slabost i noćno znojenje. Otklanja grčeve u želucu i materici, pospešuje krvotok, utiče na izlučivanje žuči, mokraće i želudačnih sokova, leči prehladu, promuklost i kašalj.

Zemlja porekla Srbija.

 *  T 100°C   5-10min

3.

Lipa

 

Lipov cvet se koristi za pospešivanje znojenja i kod uznemirenosti, nesanice, iscrpljenosti, za ublažavanje grčeva glatkih mišića, za pojačanje lučenja žuči, za povećanje lučenja mokraće, želudačnih sokova i za poboljšanje probave. Upotrebljava se za grgljanje kod upale usne duplje.

Zemlja porekla Srbija

 *  T 100°C   5-10min

 

4.

Rtanjski čaj

 

Koristi se u narodu za lečenje bolesti organa za disanje, varenje i mokraćnog sistema. Spolja se upotrebljava kod upala kože i sluzokože. Po nekim narodnim travarima ova biljka ima svojstva opšteg tonika koji jača organizam, ali to nije dokazano kliničkim ispitivanjima. Veoma se uspešno koristi u lečenju bronhitisa, astme, kašlja i upale disajnih organa kod dece, kao i u lečenju starih osoba.

Zemlja porekla Srbija.

 *  T 100°C   10-15min pre jela

 

^^ Nazad na vrh strane ^^