O nama - Informacije o kompaniji, kontakt podaci
Proizvodi - Asortiman čajeva Small Tree
O čaju - Istorijat, činjenice, zanimljivosti
Pribor - šoljice, čajnici, kutije, filteri
Pomoć - kada piti čaj, kako izabrati vrstu
Kontakt - lokacija, prodajni objekti

CRNI ČAJ

Crni ili kako je poznat u Kini „crveni čaj“, nastao je kao rezultat kompletne oksidacije lista.Listovi čaja se nakon branja rasprostru, i puste da se prosuše na vazduhu ili  u sušarama, pri čemu gube na mekoći i težini. Potom sledi proces rolanja listova tokom koga membrana lista puca , iz njega izlaze sokovi i eterična ulja i započinje proces oksidacije.U samom procesu fermentacije listovi dobijaju specifičnu aromu .Listovi se nakon fermentacije suše na odredjenoj temperaturi, sortiraju prema kvalitetu, i pakuju kako bi pronašli svoj put do kupca.

1.

Darjeeling Balasun SFTGFOP CL Second Flush

Bašta Balsun u Darjeeling ragiji leži na nad. Visini od 360 do 1375mnv. Ima jako dugu istoriju, i koreni su joj u davnoj 1871 godini. Naziv je dobila po reci koja protiče kroz ovu baštu. Pripremljeni čaj je zlatno, braon boje sa ukusom koji se dugo zadržava u ustima, i ostavlja slatkastu aromu koja blago podseća na ukus čokolade sa bademom. Listovi su uvijeni, tamno braon boje.

*    T 100°C    3-5min.

2.

Darjeeling Noble SFTGFOP1 FF

Ovaj čaj je pravi raritet sa premijumske plantaže.Proizvodi se u ograničenim količinama i izuzetno je cenjen medju poznavaocima čaja.Infuzija je boje ćilibara sa mirisom cveta mandarine. Ukus koji čaj ostavlja u ustima je delikatan i dugotrajan.
Zemlja porekla Indija.
*  :T 100°C :  3-5min

3.

Ceylon OP Nuwara Eliya

Ovaj čaj se bere na nadmorskoj visini od 2100m. Daje svetlu i blagu  infuziju sa zlatnim nijansama.  Veoma prijatnog i inspirativnog mirisa.
Zemlja porekla Šri Lanka.
*  :T 100°C :  3-5min

4.

Pu Erh

Crni čaj iz Yunnan provincije prepoznatljiv po svojoj bogatoj aromi i  zemljanom ukusu.  Zemljani ukus datira iz davnina kada se čaj tokom proizvodnje sušio na zemlji.Spada u grupu retkih čajeva koji su bili visoko cenjeni od strane kineskih vladara.Infuzija je crvene boje. Može se prelivati do tri puta.
Zemlja porekla Kina.
*   :T 100°C :  3-5min

5.

English Breakfast Tea

Jedan od najpoznatijih čajeva u Evropi je skoro uvek sastavljen iz tri crna čaja: Αssam za toplu, sladunjavu glatkoću, Šri Lanka za oštar i zlatan kvalitet i Kenija za jačinu čaja, dubinu boje i ukusa.Odliačan uz doručak, sa mlekom i medom.
Zemlja porekla Indija.
*   :T 100°C :  3-5min

6.

Assam Classic Blend

Ovaj klasičan Assam je odličan izbor za jutarnju šoljicu crnog čaja sa mlekom.Listovi su crno – braon boje,a čaj je prijatnog blago slatkastog ukusa.
*   :T 100°C :  3-5min
7.

Ruski Karavan

Originalna mešavina crnih čajeva iz Kine, Šri Lanke i Darjeeling regije.
*   :T 100°C :  3-5min

^^ Nazad na vrh strane ^^