O nama - Informacije o kompaniji, kontakt podaci
Proizvodi - Asortiman čajeva Small Tree
O čaju - Istorijat, činjenice, zanimljivosti
Pribor - šoljice, čajnici, kutije, filteri
Pomoć - kada piti čaj, kako izabrati vrstu
Kontakt - lokacija, prodajni objekti

BELI ČAJ

Kao i žuti i ova vrsta čaja spada u retke, može se naći samo u pojedinim oblastima Kine. Istorija ovog čaja je duga, od davnina se smatra glavnim sastojkom"eliksira mladosti".
Proces proizvodnje je specifičan .Čaj se pravi od pupoljaka i najfinijih listića koji su još uvek beli i prekriveni najfinijim dlačicama. Nakon pažljivog ručnog branja listovi se suše da bi izgubili vodu, nema rolanja,prženja ni fermantacija. Postupak obrade je svedem na minimum, i iz tog razloga je beli čaj još bogatiji antioksidansima od zelenog. Dobijeni napitak je boje šampanjca, blagog i  osvežavajućeg ukusa .

1.

Shou Mei -"Obrve Dugovečnosti"

Naziv je dobio zbog žućkasto-mrke boje listova. Ukus gotovog čaja je bogat sa podsećanjem na ukus vanile i bambusa. Odličan za svakodnevnu upotrebu. Može se prelivati do tri puta. Poreklom iz Kine.

*  T 90°C   5min

2.

Organic Pai Mu Tan -"White Peony"

Opis: Čaj poznat po svojoj finoći, spada u grupu kvalitetnoijih belih čajeva. Zahvaljujući specifičnosti u procesu proizvodenji samoj obradi listića, rezultata jke čaj čiste, svetlo žute boje.Čaj je cenjen zbog svog slatkastog ukusa, vrlo blage i fine arome.

*  T 90°C   5min

^^ Nazad na vrh strane ^^