O nama - Informacije o kompaniji, kontakt podaci
Proizvodi - Asortiman čajeva Small Tree
O čaju - Istorijat, činjenice, zanimljivosti
Pribor - šoljice, čajnici, kutije, filteri
Pomoć - kada piti čaj, kako izabrati vrstu
Kontakt - lokacija, prodajni objekti

Čajevi iz bio uzgoja - U harmoniji s prirodom

Sve je veći broj ljudi kojima je osim uživanja u hrani, izuzetno značajna činjenica da ta hrana potiče iz organske proizvodnje. Povratak prirodi, i očuvanje njenih vrednosti, za svakoga od nas predstavljaju pravi izazov i daju lični motiv da uvek idemo korak dalje.

Naša lična težnja da što više sačuvamo prirodu i njene prave vrednosti navela nas je da ponovo  krenemo putem koji je od davnina poznat, ali na žalost u vremenu današnjice pomalo zaboravljen.

Da bi Vas vratili ukusima prirode, u naš asortiman uvrstili smo 8 vrsti čaja iz bio uzgoja.
Sve naši čajevi iz bio uzgoja, kao i pojedini voćni sastojci u odredjenim vrstama čaja obeleženi su posebnim oznakama i poseduju sertifikate,  koji su usaglašeni sa EU Organskom Regulacijom.Ova regulacija obavezuje, da čaj kao i sve komponente i sastojci koji se koriste za dobijanje odredjenog brenda moraju biti odgajani u uslovima organske proizvodnje, bez upotrebe pesticida ,  mineralnih fertilizatora, aditiva ili bilo kojih drugih hemijskih preparata.

Sertifikaciona kuca prati proizvodnju tokom zasejavanja i  cele vegetacije, ali i tokom prerade.Prati se kompletan put robe do kupca, i jedino ako su svi pojedinačni uslovi zadovoljeni proizvod  može sa ponosom poneti sertifikat o BIO kvalitetu

Kada govorimo o organskoj proizvodnji čaja, najstarije bašte su u Darjeeling provinciji u Indiji, i ova regija bi u budućnosti mogla cela da postane plantaža organskog čaja.

U našoj ponudi možete pronaći osam vrsti čajeva iz Bio uzgoja.

^^ Nazad na vrh strane ^^