O nama - Informacije o kompaniji, kontakt podaci
Proizvodi - Asortiman čajeva Small Tree
O čaju - Istorijat, činjenice, zanimljivosti
Pribor - šoljice, čajnici, kutije, filteri
Pomoć - kada piti čaj, kako izabrati vrstu
Kontakt - lokacija, prodajni objekti

Aromatizovani čaj - Za istančan ukus

Domovina aromatizovanog čaja je Kina.Za vreme vladavine dinastije Song, negde oko 960 g.n.e. kinezi su počeli da u specijalnim prilikama konzumiraju čaj tako što su mu dodavali listove jasmina ili cvetove ruže.

U Indiji je i danas običaj da se čaj prilikom serviranja obogati začinima kao što su: djumbir, karanfilić ili paprika, dok na Orijentu primat imaju nana i šafran.Pre otprilike 180 god. svet čaja je postao bogatiji za najprihvaćeniji aromatizovani čaj u Evropi „Earl Grey“- čaj sa aromom bergamota.
Aroma čaj obogaćuje dajući mu novi, jedinstveni i uvek izazovnu ukus .Nešto čemu svi teže je savršena harmonija ukusa. Upravo iz ovog razloga  kao prirodna aroma se koriste eterična ulja, delovi cveta, voća, povrća i začinski listovi.

U industriji čaja danas se koristi isključivo prirodna ili prirodno identična aroma. Prirodno identična aroma poseduje sva hemijska svojstva prirodne arome, kao i identičan ukus i miris.

U asortimanu „Small Tree“ pronaći ćete interesantne nove ukuse zelenog, crnog ,belog  , voćnog čaja i  rooibosh sa aromom vanile, jagode, pomorandže, višnje, čokolade, ananasa i još dosta drugih.

Pomirišite, odaberite, probajte i pronadjite baš Vaš ukus.

^^ Nazad na vrh strane ^^